Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z mieszanych mięs

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karczek 1/2 kg
pierś z kurczaka 20 dag
boczek wędzony 20 dag
cebule 2
śmietana
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
pieprz
sól
Przyprawa do zup i potraw Kucharek
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z mieszanych mięs

Kroki postępowania

1
Cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę. Pokrojoną w kostkę cebulę szklimy na oliwie. Mięsa kroimy również w kostkę. Do zeszklonej cebuli dodajemy boczek i karczek, a także listek laurowy i kulki ziela angielskiego.
Krok 1 - Gulasz z mieszanych mięs foto
2
Po 30 minutach duszenia dodajemy kawałki kurczaka. Dusimy jeszcze przez kolejne 20 minut. Solimy, pieprzymy, dodajemy magii i dodajemy śmietanę. Mieszamy i już nie gotujemy.
Krok 2 - Gulasz z mieszanych mięs foto
3
Gulasz można podawać ze świeżym pieczywem bądź jako dodatek do kasz czy ziemniaków
Krok 3 - Gulasz z mieszanych mięs foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marzencia2007 16.09.2013 15:33
mięsny mix, extra :)
Magula 25.10.2012 12:00
fajne jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak