Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowane papryczki

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryki czerwone 6 szt
mielone mięso 1/2 kg
czosnek 2 ząbki
jajko 1 szt
ryż 2 woreczki
cebule 2 szt
olej do smażenia
sól
pieprz
Kucharek przyprawa do potraw

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane papryczki

Kroki postępowania

1
Papryki muszą być dość duże , odcinamy górę i oczyszczamy z pestek , myjemy i osuszamy
Krok 1 - Faszerowane papryczki foto
2
Ryż gotujemy w osolonej wodzie do miękkości , odcedzamy i przekładamy do miski . Do ryżu dodajemy mięso mielone surowe , zmiażdżony czosnek , jedno jajko . Cebule obieramy i siekamy w kostkę podsmażamy na oleju . Dodajemy do masy mięsno ryżowej doprawiamy dość dobrze do smaku i mieszamy . Napełniamy nasze papryki
Krok 2 - Faszerowane papryczki foto
3
Wkładamy do naczynia żaroodpornego przykrywamy łebkami .
Krok 3 - Faszerowane papryczki foto
4
Zapiekamy w piekarniku w temp : 160-170 C około 25 minut . Podajemy najlepiej polewając sosem pomidorowym lub każdym innym .
Krok 4 - Faszerowane papryczki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 12.02.2014 13:23
dobre papryczki :)
RenataZ-et 20.06.2013 22:30
super papryczki
Łukasz15 15.05.2013 07:37
Też faszeruję mięsem
rjustysia 29.11.2012 10:19
Tak przygotowane papryki muszą być pyszne :)
mariel78 07.09.2012 06:47
uwielbiam
edi 04.09.2012 10:47
extra
Wafelek2601 19.07.2012 08:33
Super
iziona 18.07.2012 07:41
A ja też miałam ostatnio prawie identyczne :)
ziutula
ziutula 18.07.2012 00:33
mogę jeść często taki smakołyk...
Aneta41 17.07.2012 23:32
bardzo smacznie gotujesz

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak