Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KRUSZONKA DO CIAST

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 10 dag
mąka 20 dag
cukier 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: KRUSZONKA DO CIAST

Do miseczki przesiewamy mąkę , dodajemy miękkie masło oraz cukier . Całość ładnie zagniatamy palcami aby składniki się połączyły i powstały kruche kulki . Taką kruszonką posypujemy ciasta drożdżowe lub drożdżówki i zapiekamy w piekarniku .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mela25 23.08.2013 12:01
bardzo fajne
RenataZ-et 18.12.2012 23:33
bardzo lubię kruszonkę, w szczególności na drożdżówkach :)
Łukasz15 21.11.2012 12:36
Robię identycznie
Wafelek2601 19.11.2012 08:34
Idealna do ciast drożdżowych

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak