Sposób przygotowania

*białka oddzielić od żółtek
*z maki, margaryny, żóltek, 2 łyżek cukru, proszku do pieczenia i szczypty soki zagnieść ciasto, podzielić na 3 części, do jednej z nich wmieszać kakao(ciasto można wstawić do lodówki)
*porzeczkę umyć posypac cukrem i zmiksować, jesli mamy na to czas trochę wysmazyć
*do plachy wyłożonej papierem zetrzec na tarce białe ciasto, dodać porzeczkę, zetrzeć czarne ciasto, dodać pianę z białek z cukrem,na wierzch zetrzeć białe ciasto
*piec około 45minut w temp. 180 stopni

Ciasto jest mocno winne.
Smacznego!!!

Komentarze

  • 1
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    z porzeczkami nie robiłam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sylwia29

    Pycha
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    pyszne ciacho
  • 1
    beztytulu
    Opublikowano

    marzenciak1985

    mniam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    bgs1984

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    bardzo smaczne ciasto
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kas2

    bardzo lubię. wygląda mega smacznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    w moich okolicach mowi sie plesniawka
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    na pewno kwaśnie pyszny
  • 0
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    bardzo mi smakuje nawet bez owoców
  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    zjadłabym o tej porze roku :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !