Sposób przygotowania

Kapustę poszatkowć, dusić na oleju ok 25 minut. Na początku można dolac troszkeczke wody na dno aby sie nieprzypalilo. Kapuste studzimy i mielimy, dodajemy mąkę, jajko. Doprawiamy solą, pieprzem i ziołami - można zamiast prowansalskich uzyc swoich ulubionych. Dłonie posypujemy mąką, formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego i obtaczamy je w mące zeby sie nie rozpadały. Gotujemy w lekko osolonej wodzie ok 5 minut od wypłynięcia.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Ciekawy pomysł.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Danost

    ciekawy pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    bardzo fajne :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !