Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuściane kluseczki

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 500 g
mąka kukurydziana 100 g
oliawa
jajko 1 szt
sól
pieprz
Zioła prowansalskie suszone Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuściane kluseczki

Kapustę poszatkowć, dusić na oleju ok 25 minut. Na początku można dolac troszkeczke wody na dno aby sie nieprzypalilo. Kapuste studzimy i mielimy, dodajemy mąkę, jajko. Doprawiamy solą, pieprzem i ziołami - można zamiast prowansalskich uzyc swoich ulubionych. Dłonie posypujemy mąką, formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego i obtaczamy je w mące zeby sie nie rozpadały. Gotujemy w lekko osolonej wodzie ok 5 minut od wypłynięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 18.09.2013 14:53
bardzo fajne :)
Danost 27.10.2012 21:07
ciekawy pomysł
IlonaAlbertos 12.09.2012 11:00
Ciekawy pomysł.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak