Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajko z awokado

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 1 szt
awokado 1/4 szt
zielona cebulka
mjonez
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Jajko z awokado

Składniki na jedną porcję. Jajko gotujemy na twardo, obieramy kroimy na pół i wyciągamy żółtko do miseczki. Awokado obieramy i miąższ przekładamy do żółtka. Cebulkę drobno kroimy i połowę przygotowanej porcji dokładamy do miseczki. Farsz rozgniatamy widelcem, dodajemy łyżeczkę majonezu, lekko solimy i całość mieszamy. Przygotowany farsz nakładamy łyżeczką do jajek w miejsce żółtek. Posypujemy resztą cebulki i podajemy. Jeśli zostanie nam farszu możemy go wykorzystać jako pastę na kanapki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak