Sposób przygotowania

Jabłka obrać ze skórki, usunąć gniazda nasienne i pokroić na plasterki. Wrzucic na suchą patelnie i podsmażać tak długo aż zmiekna (bez dodatku tłuszczu). Posypać cynamonem. 1 lub 2 tabletki słodzika rozpuścic w 2 łyżkach gorącej wody. Cieplutkie i miękkie jałbka przełożyc do miksera, zalać jogurtem naturalnym i dodac rozpuszczony słodzik. Wszystko zmiksować, przełozyc do miseczki, posypac otrębami jabłkowymi i gotowe. Najlepiej smakuje prosto po zrobieniu, kiedy jest jeszcze ciepły.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kasiek

    desery ... to co lubię najbardziej
  • 2
    original
    Opublikowano

    Magula

    oj ja tez lubie desery
  • 1
    original
    Opublikowano

    bursztynek

    fajny, zdrowy i mało kaloryczny, nie wiedziałam, że są otręby jabłkowe
  • 2
    original
    Opublikowano

    Magula

    Sa otręby jabłkowe, z małymi cząstkami suszonych jabłek
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Danost

    pyszne i zdrowe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !