Sposób przygotowania

Foremkę keksową posmarować masłem i wyłożyć papierem do pieczenia.

Śmietanę wymieszać z sodą i odstawić na 5 minut.
Mąkę przesiać z cynamonem i proszkiem do pieczenia.
Do śmietany wlać jajka, roztopione masło i wsypać cukier, wymieszać. Powstałą masę stopniowo wlewać do mąki i mieszać. Na samym końcu dodać rozgniecione banany.


Wlać masę do foremki.

Wierzch posypać migdałami wymieszanymi z cukrem.


Piec 1-1,5 godziny w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni. Sprawdzić, czy jest upieczony wkładając w środek drewniany patyczek, który po wyjęciu powinien być czysty.

Smacznego :)

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika-twin

    ciekawz pryepis
  • 0
    no-avatar
    Opublikowano

    Anonim

    Szukałam nieskomplikowanego przepisu, a tu proszę, sam się znalazł :) Bałam się połączenia sody ze śmietaną bo w razie gdyby się scieła musiałabym wskoczyć w buty i pójść po nową... Myślałam, myślałam i w końcu zaryzykowalam... Efekt niby oczywisty, ale i tak otwarlam buzie ze zdziwienia...śmietana zrobiła się lekka i puszysta i takie też wyszło ciasto... Mniam, mniam... :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !