Sposób przygotowania

Mąkę mieszamy z solą, dodajemy masło i rozcieramy w palcach. Następnie stopniowo dolewamy wodę i zagniatamy ciasto.

Ciasto dzielimy na 6 części, każdą wałkujemy na placek.

Patelnię teflonową mocno rozgrzewamy i smażymy bez oleju po kolei wszystkie placki, mniej więcej 30 sekund z każdej strony.



Nadzienie:
Pieczarki czyścimy, kroimy na mniejsze kawałki, dusimy na patelni, solimy; szynkę kroimy w paseczki i dodajemy do pieczarek, przysmażamy delikatnie.

Pomidora kroimy w półplasterki, tak samo postępujemy z ogórkiem.

3 tortille układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Każdą smarujemy ketchupem, posypujemy ziołami, czosnkiem granulowanym, wykładamy pieczarki z szynką, kładziemy pomidora, ogórek, przyprawiamy, na to wykładamy plasterki sera żółtego, polewamy ketchupem i przykrywamy drugą tortillą.

Możemy zapiec je w piekarniku lub usmażyć na patelni bez tłuszczu.

Smacznego :)

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !