Sposób przygotowania

Masło utrzeć na puch wraz z cukrem. Dodawać po jednym żółtku; nadal ucierając dodawać rozpuszczoną i ostudzoną czekoladę.

Mąki wymieszać (odkładając jedną łyżkę) z proszkiem do pieczenia; przesiać do ciasta. Zmiksować na najwolniejszych obrotach.

Białka ubić ze szczyptą soli. Łyżką połączyć z masą. Dodać żurawiny obtoczone w łyżce mąki.

Formę z kominkiem wysmarować masłem, wysypać bułką tartą; wypełnić masą. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temp 175 - 180oC na około godzinę.

Przed wyjęciem sprawdzić patyczkiem czy ciasto jest gotowe.

Lekko ostudzone ciasto wyłożyć na talerz, a gdy całkowicie ostygnie posypać cukrem pudrem.

Smacznego :)

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !