Sposób przygotowania

Kalafior podgotuj, mięso dopraw ulubionymi przyprawami i podsmaż. Przygotuj sos serowy - jogurtowy: jogurt wymieszanej z jajkami, startym serem oraz odrobiną soli i pieprzu. Dodaj do tego czosnek przeciśnięty. Posmaruj naczynie żaroodporne masłem. Następnie ułóż w nim mięso i na wierzch kalafiora. Całość zalej przygotowanym sosem serowym i zapiekaj ok. 30 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Podawaj gotowe danie z ciabattą oraz sałatą.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    mięsa wcale nie widać...
  • 1
    original
    Opublikowano

    EWI

    ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    fajny pomysł na obiad

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !