Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paluchy francuskie

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 op
Papryka słodka mielona Prymat
kminek
tymianek
mleko 2 łyżki
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Paluchy francuskie

Kroki postępowania

1
Gotowe ciasto francuskie rozwijamy na płasko i smarujemy z wierzchu mlekiem. Jeśli ciasto jest zamrożone to wcześniej rozmrażamy. Posmarowane mlekiem ciasto posypujemy dwoma rodzajami papryki, a następnie kminkiem lub tymiankiem.
Krok 1 - Paluchy francuskie foto
2
Ja tylko pół ciasta robie z kminiem, gdyż mój mąż nie znosi kminku, więc dla niego jest z tymiankiem. Tak przygotowane ciasto kroimy na paski o szerokości ok 1 cm i zwijamy.
Krok 2 - Paluchy francuskie foto
3
Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 10 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.
Krok 3 - Paluchy francuskie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 17.04.2016 10:51
smaczna przekąska, idealna do piwa
Magula 13.12.2012 12:37
polecam
agnieszkalider 13.12.2012 09:55
Muszą smakować wyśmienicie, zabieram do mojej księgi.
treonina 17.07.2012 21:38
świetne!
Amellia 17.07.2012 20:37
cudne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak