Sposób przygotowania

mąkę wymieszać w makutrze z przyprawą piernikową.miód zagotować i stopniowo wlewać do mąki,stale ucierając.ciasto ucierać ok. 30-40 min,po czym wlać wódkę i ponownie wyrobić ciasto.przykryć je i wstawić do lodówki.stolnicę posypać ziemniaczana mąką,wyłożyć schłodzone ciasto,rozwałkować,foremkami wycinać ciasteczka,układać na wysmarowanej masłem formie,piec na średnio nagrzanym piekarniku na jasnozłoty kolor.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    annamariakowalczyk3

    mniam mniam.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    ooo takich pierniczków nigdy nie jadłam;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !