Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sorbet malinowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

maliny świeże 1 opakowanie
cukier kryształ 2 łyżki
sok z cytryny 0,5 sztuki
wódka 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sorbet malinowy

Kroki postępowania

1
Maliny myjemy i wsypujemy do miseczki.
Krok 1 - Sorbet malinowy foto
2
Dodajemy cukier, wódkę i sok z cytryny i miksujemy blenderem na gładką masę.
Krok 2 - Sorbet malinowy foto
3
Ponieważ jest dużo pestek - nasz sorbet przecedzamy przez sitko. Pestki zostają na sitku, a nam powstaje jednolity "koktajl".
Przelewamy go do pojemników, ja mroziłam w silikonowych foremkach. Podajemy po zmrożeniu, w trakcie mrożenia można przemieszać łyżeczką aby nie powstawały grudki lodowe. Smacznego!
Krok 3 - Sorbet malinowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 10.02.2013 14:06
a gdzie zdjęcie gotowego sorbetu ?
stokrotka 17.07.2012 21:39
mniam....

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak