Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

GULASZ Z ŁOPATKI Z PAPRYKĄ

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 1/2 kg
papryka czerwona 2 szt
cebula 1 duża
czosnek 3 ząbki
koncentrat pomidorowy 2 łyżeczki
kostka mięsna 1 szt
Majeranek suszony Prymat do smaku
oliwa do smażenia
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
Ziele angielskie całe Prymat 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: GULASZ Z ŁOPATKI Z PAPRYKĄ

Kroki postępowania

1
Mięso kroimy w kostkę, obsmażamy je na oliwie na złoty kolor.
Krok 1 - GULASZ Z ŁOPATKI Z PAPRYKĄ foto
2
Paprykę myjemy i kroimy w kostkę, cebulę również kroimy drobno, jak i czosnek i wszystko obsmażamy na oliwie. Mięso przekładamy do rondelka zalewamy wodą, dodajemy liśc, ziele i kostkę i gotujemy.
Krok 2 - GULASZ Z ŁOPATKI Z PAPRYKĄ foto
3
Mięso dusimy na małym ogniu pod przykryciem od czasu do czasu mieszając. Kiedy jest miękkie dorzucamy paprykę, doprawiamy ziołami i koncentratem pomidorowym, a następnie jeszcze chwilę dusimy aż wszystko się ładnie połączy. Propozycja podania z ziemniakami i mizerią.
SMACZNEGO!!!!
Krok 3 - GULASZ Z ŁOPATKI Z PAPRYKĄ foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

27.02.2014 14:45
Pierwszy raz coś gotowałem i padło na ten gulasz. Wyszedł bardzo dobry i to nie tylko moje zdanie!
ziutula
ziutula 18.07.2012 00:35
dobry gulasz to jest to..
Amellia 17.07.2012 20:38
mniam
fijolek91 17.07.2012 19:49
świetny:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak