Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

senkacz pieczony na rożnie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 30 dkg
cukier puder 30 dkg
jaja 12
mąka pszenna 30 dag
mąka ziemniaczna 15 dkg
cukier waniiowy 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: senkacz pieczony na rożnie

masło dokładnie utrzeć z cukrem pudrem,dodać kolejno żółtka.wymieszać z mąka pszenną i ziemniaczaną oraz cukrem waniliowym,połączyć z ubitym na sztywno białkami.drewniany drążek polewać cienkimi warstwami ciasta,powoli obracać nad małym ogniem,tak aby powstały ciemne i jasne strony ciasta.sękacz też można upiec w tortownicy wyłożonej pergaminem i piec ok. 5 min w tem.160*c,by się zarumieniło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 22.10.2012 14:01
uwielbiam sękacze;)
Kate131 13.05.2011 07:35
chyba sękacz? fajny przepis
gosia47-47 07.01.2011 16:50
o super pomysł
eli_555 04.01.2011 01:32
Szkoda że nie mam takiego wałka do sękacza.
annamariakowalczyk3 25.07.2010 10:51
pysznie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak