Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraczki z paryką do słoików

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki 5 kg
cebula 1 kg
ocet 10 % 1 szklanka
olej szklanka 1
cukier 3/4 szklanki
sól 1 łyzka
papryka czerwona 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Buraczki z paryką do słoików

Kroki postępowania

1
Buraki ugotować, ostudzić i obrać (Gotowały się prawie 2 godziny). Zetrzeć na tarce na grubych oczkach (ja robię robotem kuchennym). Cebule pokroic w kostke lub zmielic rozdrabniaczem.
Krok 1 - Buraczki z paryką do słoików foto
2
Papryke pokroic w kostke. Wymieszać wszystkie składniki.
Krok 2 - Buraczki z paryką do słoików foto
3
Przełożyc do słoików i gotować słoiki 20 minut. Po ugotowaniu daje do góry dnem na noc. Z przepisu wyszło mi 10 słoiczków
Krok 3 - Buraczki z paryką do słoików foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

joanna__s 27.07.2012 21:04
Moja mama robi takie buraczki od lat. Są naprawdę przepyszne.
Amellia 17.07.2012 20:38
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak