Sposób przygotowania

Śledzie kroimy w kostkę. Cebulę kroimy drobno. Do słoika wlewamy trochę oliwy z oliwek, wrzucamy część cebuli i pokrojone w kawałki śledzie, ziele angielskie i liść laurowy. Dolewamy oliwy, wrzucamy kolejna warstwę cebuli i śledzi układając warstwami tak by ostatnia warstwa to cebula. Zalewamy oliwą i zostawiamy w lodówce na 3-5 dni. Podajemy z napojami mocno schłodzonymi. Śledziki można co prawda popijać czystą wodą i podawać z pieczywem.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mariusz14

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Marcin Vw1

    jeszcze nie próbowałem takich śledzi z oliwą z oliwek, ciekawy jestem smaku

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !