Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety z drobiu w rosole

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rosół 1 l
mięso mielone z indyka 1/2 kg
jajko 2
cebula 1
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety z drobiu w rosole

Kroki postępowania

1
Drobno pokrojoną cebulę , mięso, jajka, bułkę tartą, sól i pieprz wkładamy do dużej miski.
Krok 1 - Pulpety z drobiu  w rosole foto
2
Wszystko dokładnie wyrabiamy na jednolitą masę - mieszamy. Formujemy okrągłe nie za wielkie kotleciki. W tym czasie rosół doprowadzamy do wrzenia i wrzucamy pulpeciki do gotującego się rosołku. Gotujemy 10 minut na wolnym ogniu nie przerywając gotowania
Krok 2 - Pulpety z drobiu  w rosole foto
3
Podajemy z drobno pokrojoną marchewką oraz natką pietruszki.
Krok 3 - Pulpety z drobiu  w rosole foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agunesu 17.07.2012 21:44
fajny nowoczesny rosol:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak