Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

fasola z boczkiem w sosie pomidorowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biała drobna fasolka 25 dkg
cebula biała
wędzony boczek 15-20 dag
czosnek 1-2 ząbki
mąka 1 łyżka
oliwa
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
sól, pieprz
bulion warzywny 2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: fasola z boczkiem w sosie pomidorowym

namoczoną na noc fasolę ugotować w osolonej wodzie,odcedzić.boczek pokroić w drobną kostkę,smażyć na oliwie,dodając posiekaną cebulę i czosnek.fasolę i przesmażony boczek przełożyć do rondla,podlać bulionem,przykryć i udusić.pod koniec doprawić koncentratem pomidorowym,solą i pieprzem,zagnieść mąkę rozprowadzoną wodą 1/4 szkl. i gotować pod przykryciem.podawać na gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pawel007 28.07.2010 17:32
pyszne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak