Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bananella, czyli pyszny krem bananowo-czekoladowy

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czekolada gorzka 50 gram
cukier 1/2 szklanki
sok z cytryny łyżka
cynamon 1/2 łyżeczki
banan 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Bananella, czyli pyszny krem bananowo-czekoladowy

Banany obieramy ze skórki i kroimy w półplasterki, dusimy razem z sokiem z cytryny, cynamonem i cukrem około 5-7 minut. Zdejmujemy z ognia i dodajemy startą gorzką czekoladę, miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji.

Pilnujemy jak oka w głowie, bo kto tylko poczuje jego zapach od razu będzie chciał nam go zabrać ;) No chyba, że mamy dobre serce to wtedy wyjmujemy na stół świeżutkie, chrupiące bułki, masełko, stawiamy pośrodku słoiczek z Bananellą i fundujemy naszym bliskim przepyszne śniadanko :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agam26 24.08.2012 19:28
super
Magula 21.07.2012 15:46
uuu super przepis
niedozywiona 17.07.2012 18:14
chciałabym, żeby ktoś mi takie ś niadanko zaserwował

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak