Sposób przygotowania

Piekarnik nagrzewamy do 180st.

Żółtka oddzielamy od białek.

Miękką margarynę ucieramy z cukrami aż do uzyskania jasnej masy, następnie stopniowo dodajemy olej, proszek do pieczenia, mąkę, żółtka i kakao. Batoniki kroimy i dodajemy do ciasta.

Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę i delikatnie łyżką łączymy z ciastem.

Formę do babek smarujemy masłem ,obsypujemy mąką i wykładamy do niej ciasto.

Pieczemy około 45 minut, aż do tzw. "suchego patyczka".

Smacznego :)

Komentarze

  • 0
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    przepyszna, lubię taką

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !