Sposób przygotowania

4 jajka zmiksować ze szklanką cukru, dodać roztopioną margarynę, mąkę z proszkiem i śmietanę. Mak przekręcić przez maszynkę 2 razy ze szklanką cukru. Dodać roztopione masło, 3 żółtka i na końcu ubitą pianę z 3 białek. Wymieszać i na przygotowaną blachę wylać ciasto, wyłożyć na nie łyżką masę makową. Piec w temp. 200 stopni przez 40 minut.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    andżelika1

    Pracochłnny, ale smaczniejszy od kupnego w cukierni
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    andżelika1

    pracochłonny - przepraszam za błędny zapis
  • 0
    original
    Opublikowano

    sznycel

    dobrze się po tym śpi !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !