Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bigos staroświecki

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula biała
margaryna 1 łyżka
cukier 1 łyżka
mąka
pieprz
rosół 1 szklanka
schab pieczony 2 (krojony w kostkę)
jabłko winne 4 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: bigos staroświecki

na margarynie zeszklić posiekaną cebulę,wsypać mąkę,chwilę smażyć,dodać mięso,rosół,cukier i ziarna pieprzu.gotować przez 10 min,wymieszać jabłkami pokrojonymi w cieście słupki.chwile jeszcze gotować.podawać z ziemniakami z wody.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 22.10.2012 14:01
tradycyjna polska potrawa;)
annamariakowalczyk3 24.07.2010 16:20
niema jak pyszny bigos.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak