Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wątróbka w śmietanie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 0,5 kg
mąka 2 łyżki
cebula 1 szt
sól
pieprz
śmietana 1 szkl
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: wątróbka w śmietanie

wątróbkę oczyścić z błon osuszyć i obtoczyć w mące. Smażyć na rozgrzanym oleju na niezbyt dużym ogniu, aby nie pryskała. Po obsmażeniu z jednej strony przewracamy na drugą, przyprawiamy i dodajemy pokrojoną cebulę. Dusimy około 7-10 minut następnie zalewamy śmietana i lekko podgrzewamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

joanna77 30.07.2012 20:09
smaczne
kuklik 22.07.2012 10:31
pyszne
traktorek 18.07.2012 19:43
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak