Sposób przygotowania

Filety z kurczak umyć i dokładnie wysuszyć. Następnie zwinąć w folie i delikatnie ubić na płaskie kotlety. Tak przygotowane mięsko natrzeć solą i pieprzem i smażyć na oleju na rozgrzanej patelni. Kiedy filety zmiękną dolać 1/4 szklanki wody. W kubku rozmieszać 5 łyżek śmietany, 1 łyżke mąki i 2 łyżki koncentratu pomidorowego. Mieszankę dodać na patelnię i rozmieszać z wodą. Następnie kroje paprykę w drobniutką kosteczkę i dodaje na patelnię. Smażę jeszcze przez kilka chwil aż mięsko idealnie zmięknie a sos zgęstnieje. W tym czasie gotuję ryż, dodając soli, zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Na koniec kroje kilka liści sałaty w małe kawałki i mieszam z 3 łyżkami jogurtu naturalnego. Mięso jest bez panierki, bardzo pyszne i delikatne. Smacznego:)

Komentarze

  • 1
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    pyszny lekki obiad
  • 0
    original
    Opublikowano

    wulkanxd

    super pomysł
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mic

    cos co MIc lubi
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !