Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BABKA KOKOSOWO JABŁKOWA

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1,5 kostki
jajko 5 szt
mąka 4,5 szkl
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
mleko 1,5 szkl
cukier 1,5 szkl
cukier waniliowy 1 szt
jabłka 3 szt
kokos 100 g
galaretka truskawkowa 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: BABKA KOKOSOWO JABŁKOWA

Margarynę rozpuścić, ostudzić. Białka ubić na sztywno, dodać do nich żółtka i cukry i chwilę miksować. Następnie mleko, mąkę i proszek. Wymieszać. Na koniec dodać margarynę i wymieszać. Ciasto podzielić na 2 części: do jednej dodać kokos wymieszać do drugiej galaretkę i wymieszać. Ciasto z galaretką wyłożyć na posmarowaną blachę na to dać pokrojone w kosteczkę jabłka. Na jabłka drugie ciasto wymieszane z kokosem. Piec godzinę

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 17.07.2012 15:06
jabłek z kokosem jeszcze nie łączyłam hmmm ciekawy przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak