Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kurki w sosie smietanowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurki 30-50 dag
śmietana 3/4 szklanki
mąka 1 lyzeczka
cebula biała 1 sztuka
czosnek maly zabek
sól i pieprz do smaku
oliwa 5 lyzek

Przepis i sposób przygotowania na: kurki w sosie smietanowym

Oczyszczone i pokrojone kurki wkladamy do garnka z dwiema szklankami wody,oliwa,cebula i gotujemy na malym ogniu az polowa wody odparuje.Smietane mieszamy z maka i utartym zabkiem czosnku,wlewamy do grzybow i krotko zagotowujemy,ciagle mieszajac.Doprawiamy do smaku sola i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 22.10.2012 14:01
bardzo lubię takie sosy;) z ziemniaczkami lub kaszą mmmm...
bogumiła3 17.09.2010 19:57
super
Kate131 11.07.2010 09:20
tylko te kurki trzeba nazbierać:) ale przepis fajny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak