Sposób przygotowania

Do garnka wlewamy 1 litr wody, wkładamy porcję rosołową i obrane warzywa, liść laurowy, ziele angielskie, łyżeczkę soli i gotujemy 30 minut. Wyjmujemy liść laurowy i porcję rosołową, miksujemy warzywa za pomocą blendera. Zupę doprawiamy solą morska prowansalską i ognistą mieszanką przypraw. W rondelku na oliwie szklimy cebulę pokrojoną w kostkę, dodajemy kurki, doprawiamy sola prowansalską i dusimy ok. 5 minut. Przekładamy cebulkę, kurki do garnka z zupą, zagotowujemy i wyłączamy gaz. W między czasie gotujemy woreczek ryżu pełnoziarnistego Parboiled z łyżeczka soli ok. 10 minut. Ugotowany ryż układamy na środku talerza i wlewamy zupę krem z kurkami z jednej strony, aż równomiernie spłynie wokół ryżu, robimy kleksy z jogurtu greckiego i dekorujemy natką pietruszki.

Komentarze

  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    A u mnie nie ma chwili czasu by wyskoczyć i nazbierać tych pysznych grzybów.A ponoć to jedyne,jakie obecnie w mojej okolicy die trafiają.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    Przez pogodę słoneczno-deszczową kurek jest pełno.
  • 1
    original
    Opublikowano

    parysek10

    ładnie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    robiłem niedawno i nie pomyślałem o ryzu
  • 0
    original
    Opublikowano

    Magdalena/Madija

    smaczna
  • 0
    original
    Opublikowano

    berys18

    wygląda pysznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !