Sposób przygotowania

Wątróbkę opłukać, oczyścić. Zalać mlekiem i odstawić na pół godziny. Cebulę obrać, pokroić w plasterki. Pieczarki też pokroić w plasterki. Pomidory pokroić w grube plastry. Oliwę rozgrzać na głębokiej patelni, włożyć pieczarki obsmażyć. Następnie wyjąć pieczarki. Włożyć pokrojoną cebulę, zeszklić, wyjąć. Na ten tłuszcz włożyć osuszone wątróbki. Smażyć po 3 minuty z każdej strony. Następnie podlać białym, wytrawnym winem tokaj furmint szaraz. Smażyć do wyparowania wina. Następnie dodać pieczarki oraz cebulę. Pomidory podsmażyć na oliwie po minucie z każdej strony. Wątróbkę układamy na pomidorach, pieczarki, cebulę.

Komentarze

  • 2
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    fajny pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    IwonaKa

    takiej jeszcze nie jadłam
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    ciekawy przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !