Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka na pomidorach

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 50 dag
pieczarki 30 dag
cebula 3 sztuki
pomidory 3 sztuki
oliwa 60 ml
sól do smaku
pieprz do smaku
mleko 150 ml
wino białe 100 (tokaj)

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka na pomidorach

Wątróbkę opłukać, oczyścić. Zalać mlekiem i odstawić na pół godziny. Cebulę obrać, pokroić w plasterki. Pieczarki też pokroić w plasterki. Pomidory pokroić w grube plastry. Oliwę rozgrzać na głębokiej patelni, włożyć pieczarki obsmażyć. Następnie wyjąć pieczarki. Włożyć pokrojoną cebulę, zeszklić, wyjąć. Na ten tłuszcz włożyć osuszone wątróbki. Smażyć po 3 minuty z każdej strony. Następnie podlać białym, wytrawnym winem tokaj furmint szaraz. Smażyć do wyparowania wina. Następnie dodać pieczarki oraz cebulę. Pomidory podsmażyć na oliwie po minucie z każdej strony. Wątróbkę układamy na pomidorach, pieczarki, cebulę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 16.06.2014 07:34
ciekawy przepis
IwonaKa 28.08.2013 10:14
takiej jeszcze nie jadłam
anja3107 17.07.2012 12:12
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak