Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kurki z curry i ziołami

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kurki 0,5 kg
jaja 2 sztuki
curry 1 łyżeczka
śmietana 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
cebula 1 sztuka
zioła świeże do smaku
masło do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: kurki z curry i ziołami

Kurki dokładnie umyć i oczyścić. Pokroić na mniejsze części, wrzucić na patelnię na rozgrzane masło. Smażyć aż puszczą wodę, dodać śmietanę, curry, pieprz i sól. Gdy woda wyparuje dodać pokrojoną cebulę. Na końcu jajka i świeże zioła: majeranek, szałwię, oregano i koperek. Podawać z pieczywem, młodymi ziemniakami, ryżem lub kaszą. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

staropolanka5 06.10.2015 00:20
ale bym zjadła
Wafelek2601 12.08.2013 11:44
Uwielbiam kurki
Bernadeta1 09.07.2013 00:29
są na pewno pyszne
ben-ka 18.10.2012 09:12
zjadłabym z wielkim apetytem.
kate.500 29.08.2012 15:08
super
Ada-Gaba 26.08.2012 09:36
fajne połączenie
Katarzyna59 25.08.2012 14:58
pyszne
Iwusia 22.08.2012 21:32
ale ładnie podane :)
Dorota37 07.08.2012 07:39
już czuję ten aromat
RenataZ-et 02.08.2012 20:32
bardzo fajny pomysł na wykorzystanie grzybów
mirosława4 22.07.2012 21:43
ale bym sobie pojadła pyszne :)
Aleksandraa 20.07.2012 16:02
brzmi świetnie :)
Cukiereczek13 19.07.2012 22:03
musze sprobowac :)
alaaa 18.07.2012 18:18
z curry to fajny pomysł
anemon 18.07.2012 07:48
Bardzo ciekawy pomysł na kurki.
halina17 17.07.2012 11:41
dobre kurki
IZABELA29 17.07.2012 11:06
smaczne ...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak