Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka marynowane z kolendrą i pepperoncino

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

peperoncino suszone 2 małe
sok z cytryny 3 łyżki
sok z limonki 2 łyżki
Kucharek 2 lyżeczki
woda 2 szkl.
ocet 10 % 2 łyżki
słodzik w płynie 1 łyżeczka
kolendra - natka suszona 1 łyżka
jajko ugotowane na twardo kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka marynowane z kolendrą i pepperoncino

Wodę zagotować z octem, jarzynką i papryczkami, nakryć i pozostawić do ostygnięcia.
W międzyczasie wycisnąć sok z cytryny i limonki - dodać słodzik w płynie.
Jajka obrać z łupinek i włożyć do słoika.
Zasypać suszoną natką kolendry i zalać ochłodzoną marynatą połączoną z sokiem z cytrusów.
Zakręcić słoik i wstawić do lodówki na kilka dni.

Ja wykorzystałam częściowo jajka marmurkowe, które są bardziej dekoracyjne od zwykłych.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 06.10.2012 13:53
Nie wiedziałam ze jajka można marynować w ten sposób, muszę spróbować!
Monika111 17.07.2012 10:35
Warto wypróbować :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak