Sposób przygotowania

Wodę zagotować z octem, jarzynką i papryczkami, nakryć i pozostawić do ostygnięcia.
W międzyczasie wycisnąć sok z cytryny i limonki - dodać słodzik w płynie.
Jajka obrać z łupinek i włożyć do słoika.
Zasypać suszoną natką kolendry i zalać ochłodzoną marynatą połączoną z sokiem z cytrusów.
Zakręcić słoik i wstawić do lodówki na kilka dni.

Ja wykorzystałam częściowo jajka marmurkowe, które są bardziej dekoracyjne od zwykłych.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Monika111

    Warto wypróbować :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    pestka

    Nie wiedziałam ze jajka można marynować w ten sposób, muszę spróbować!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !