Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół z kury

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kura 1/2 sztuki
marchewka 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
seler 1 sztuka
cebula biała 1/2 sztuki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół z kury

W garnku zagotować 1,5-2 litry wody. Pół kury umyć i dodać do wody. Zebrać szumowinę. Dodać umytą i obraną włoszczyznę. Gotować na wolnym ogniu do momentu aż mięso będzie miękkie. Posolić, popieprzyć do smaku. Pod koniec gotowania, pół cebulki uprażyć na ogniu i dodać do rosołu. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Cranberry 09.02.2014 20:12
pyszny rosołek :)
gusia1000 21.07.2012 14:07
Zawsze dobry.
Agnieszka91 17.07.2012 13:44
rosołek pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak