Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z jagodami

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 1/2 kg
margaryna 20 dag
cukier 1 szklanka
mleko 1/2 szklanki
jajko 3 sztuki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
DODATKOWO:
jagody 2 szklanki
cukier 3 łyżki
budyń 2 łyżki
migdały w płatkach
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z jagodami

Margarynę utrzeć z cukrem i żółtkami w trakcie ucierania dodawać porcjami przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i mleko na koniec wymieszać ostrożnie z pianą ubitą z białek.
Ciasto wyłożyć na natłuszczoną blaszkę (33cm na 22cm) po wierzchu posypać jagodami wymieszanymi z cukrem i proszkiem budyniowym po jagodach posypać sporą ilością migdałowych płatków.
Piec do 40 min w temp. 190st po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 21.06.2013 08:05
łatwe i dobre
RenataZ-et 23.09.2012 10:40
bardzo takie lubię
Hanna5 17.07.2012 11:42
z jagodami pyszota
Joanna46 17.07.2012 10:29
Rewelacja na sezonowe owoce.
misia53 17.07.2012 10:17
oj, smaczne....

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak