Sposób przygotowania

Margarynę utrzeć z cukrem i żółtkami w trakcie ucierania dodawać porcjami przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i mleko na koniec wymieszać ostrożnie z pianą ubitą z białek.
Ciasto wyłożyć na natłuszczoną blaszkę (33cm na 22cm) po wierzchu posypać jagodami wymieszanymi z cukrem i proszkiem budyniowym po jagodach posypać sporą ilością migdałowych płatków.
Piec do 40 min w temp. 190st po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    oj, smaczne....
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Joanna46

    Rewelacja na sezonowe owoce.
  • 0
    img_20160310_110707
    Opublikowano

    Hanna5

    z jagodami pyszota
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    bardzo takie lubię
  • 0
    original
    Opublikowano

    Stenka

    łatwe i dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !