Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rogaliki z marmoladą

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 250 gram
drożdże 25 gram
śmietana 0,5 szklanka
margaryna 0,5 kostka
marmolada do nadziewania
cukier puder do posyoania

Przepis i sposób przygotowania na: Rogaliki z marmoladą

Mąkę przesiać na stolnicę, drożdże rozmieszać w mleku i dodać do mąki, wszystko posiekać razem z margaryną i zagnieść ciasto.

Z ciasta odrywać większe kawałki i rozwałkowywać na okrąg, ciąć na ósemki, przy szerszej części nakładać trochę marmolady i zwijać rogaliki.

Piec w 190' ok. 15-20 minut.

Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

Rogaliki są przepyszne i bardzo szybko znikają.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iziona 17.07.2012 07:21
Cudowne! uwielbiam takie rogaliczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak