Sposób przygotowania

+ olej do smażenia, cukier puder do posypania


Banany obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Ja każdego banana kroiłam na 4-5 części i te małe części wzdłuż.

Jajka ucieramy z cukrem, aż do powstania jasnej, puszystej masy. Stopniowo wlewamy mleko, następnie dodajemy resztę składników i mieszamy do uzyskania gładkiego ciasta.

Rozgrzewamy mocno olej na patelni.

Banany maczamy w cieście i za pomocą dwóch widelców wykładamy na rozgrzany olej. Zmniejszamy gaz.

Smażymy chwilkę i przekręcamy na drugą stronę.

Wykładamy na ręcznik papierowy, by wchłonął nadmiar tłuszczu.

Posypujemy pudrem.

Smacznego :)

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    octo

    a dzis jadlam banany i mam jeszcze troche moze to zrobie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Klausia

    wyglądają wspaniale

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !