Sposób przygotowania

Marchewki zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.

Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia, sodą i solą.

Jajka ubijamy razem z łyżeczką cukru, następnie dodajemy 3 łyżki masy karmelowej, olej, miękkie masło i cały czas miksujemy.

Dodajemy stopniowo mąkę, a na koniec startą marchewkę. Dokładnie mieszamy i nakładamy do papilotek w formie na muffiny.

Wstawiamy do nagrzanego do 180st piekarnika i pieczemy około 25 minut.

Po całkowitym przestudzeniu możemy przekroić je i napełnić kremem.


Dekoracja:

200 ml kremówki
łyżeczka pudru
1/2 łyżeczki żelatyny
kilka sztuk orzeszków ziemnych


Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości gorącej wody, studzimy.

Kremówkę ubijamy, pod koniec dodając cukier. Wlewamy ostudzoną żelatynę i dokładnie łączymy ze sobą.

Bitą śmietanę przekładamy do rękawa cukierniczego i dekorujemy muffiny.

Posypujemy posiekanymi drobno orzechami.

Smacznego :)

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    śliczne i apetyczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !