Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Batoniki śniadaniowe

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mieszanka bakalii 280 gram
masa krówkowa 2-3 łyżki
jajko 2 sztuki
cukier łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Batoniki śniadaniowe

Jajka miksujemy z cukrem aż do jego rozpuszczenia, następnie stopniowo dodajemy masę krówkową. Gdy masa jajeczno-karmelowa będzie jednolita, porcjami wsypujemy mieszankę ziaren, cały czas mieszając, by karmel pokrył wszystkie składniki.

Formę do keksówki wykładamy papierem do pieczenia tak, by wystawał odrobinę ponad formę.

Wykładamy masę na spód i porządnie uklepujemy łyżką.

Wstawiamy do nagrzanego piekarnika (180 st) i pieczemy ok. 20 minut. Można sprawdzać patyczkiem lub widelcem czy batoniki stwardniały.

Wyjmujemy i piekarnika i od razu dzielimy na paski.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 14.08.2012 08:06
Robiłam takie mojemu synkowi, kiedy był młodszy :) Uwielbiał pomagać przy takich zajęciach kuchennych ... ale już zapomniał o tym ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak