Sposób przygotowania

Jajka miksujemy z cukrem aż do jego rozpuszczenia, następnie stopniowo dodajemy masę krówkową. Gdy masa jajeczno-karmelowa będzie jednolita, porcjami wsypujemy mieszankę ziaren, cały czas mieszając, by karmel pokrył wszystkie składniki.

Formę do keksówki wykładamy papierem do pieczenia tak, by wystawał odrobinę ponad formę.

Wykładamy masę na spód i porządnie uklepujemy łyżką.

Wstawiamy do nagrzanego piekarnika (180 st) i pieczemy ok. 20 minut. Można sprawdzać patyczkiem lub widelcem czy batoniki stwardniały.

Wyjmujemy i piekarnika i od razu dzielimy na paski.

Smacznego :)

Komentarze

  • 0
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Robiłam takie mojemu synkowi, kiedy był młodszy :) Uwielbiał pomagać przy takich zajęciach kuchennych ... ale już zapomniał o tym ;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !