Sposób przygotowania

Do dekoracji:

100g białej czekolady
2 łyżki mleka
lukier lub wiórki kokosowe, starta czekolada...co kto tylko chce :)


Połamaną czekoladę wraz z masłęm i łyżką likieru umieszczamy nad garnkiem z gotującą się wodą i rozpuszczamy. Zdejmujemy z ognia i dodajemy łyżkę likieru. Gdy składniki się połączą wsypujemy mielone migdały. Masę wstawiamy do lodówki by stwardniała.

Formujemy kuleczki i wkładamy do zamrażarki na godzinkę (będzie nam lepiej je obtaczać w czekoladzie).

Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej razem z mlekiem i obtaczamy w niej pralinki.

Dekorujemy według uznania :)

Smacznego :)

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Renataj

    Prezentują się bardzo apetycznie.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !