Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pralinki z likierem jajecznym

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biała czekolada 100 gram
migdały zmielone 80 gram
likier jajeczny 2-3 łyżki
masło łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pralinki z likierem jajecznym

Do dekoracji:

100g białej czekolady
2 łyżki mleka
lukier lub wiórki kokosowe, starta czekolada...co kto tylko chce :)


Połamaną czekoladę wraz z masłęm i łyżką likieru umieszczamy nad garnkiem z gotującą się wodą i rozpuszczamy. Zdejmujemy z ognia i dodajemy łyżkę likieru. Gdy składniki się połączą wsypujemy mielone migdały. Masę wstawiamy do lodówki by stwardniała.

Formujemy kuleczki i wkładamy do zamrażarki na godzinkę (będzie nam lepiej je obtaczać w czekoladzie).

Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej razem z mlekiem i obtaczamy w niej pralinki.

Dekorujemy według uznania :)

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 19.11.2012 22:57
Prezentują się bardzo apetycznie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak