Sposób przygotowania

Żelatynę zalewam kilkoma łyżkami zimnej wody, mieszam i odstawiam na 5 minut do napęcznienia. Po tym czasie zalewam ½ szklanki wrzącej wody, dokładnie mieszam do rozpuszczenia i odstawiam by ostygła.

Masło rozpuszczam w rondelku i studzę.

Białka ubijam ręczną trzepaczką ze szczyptą soli na sztywną pianę, dodaję przesiane przez sitko cukier ( i ewentualnie kakao).

Dodaję stopniowo masło i ostudzoną żelatynę, delikatnie mieszam i wkładam do lodówki na kilka godzin.

Gotowe ptasie mleczko kroję w kostkę. Można je polać polewą czekoladową.

Smacznego :)

Komentarze

  • 0
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Pięknie wygląda w tych błękitach :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !