Sposób przygotowania

Dekoracja:

kilka sztuk płatków śniadaniowych w kształcie kulek
3-4 kostki mlecznej czekolady
100g białej czekolady
kilka łyżek mleka
płatki migdałów
barwnik spożywczy żółty lub pomarańczowy





Muszelki mielimy na proszek.

Białą czekoladę łamiemy na mniejsze kawałki, dodajemy śmietanę, likier i umieszczamy nad garnkiem z gotującą się wodą. Gdy się rozpuści, mieszamy składniki i wsypujemy zmielone płatki śniadaniowe (muszelki). Dokładnie łączymy składniki i formujemy niewielkie wałeczki. Układamy na tacy i wkładamy na kilka godzin do zamrażarki, by stężały.

Białą czekoladę rozpuszczamy z kilkoma łyżkami mleka i dodajemy odrobinę barwnika spożywczego dla uzyskania lekko żółtego koloru.

Wyjmujemy trufle z zamrażarki i obtaczamy je w czekoladzie. Na czubku każdej trufli delikatnie układamy czekoladowe kulki Nesquik. I wkładamy do lodówki by czekolada stwardniała.

Mleczną czekoladę rozpuszczamy i za pomocą pędzelka rysujemy na każdej pszczółce oczka i paski, przyczepiamy skrzydełka (płatki migdałów). Wkładamy do lodówki na około godzinkę.

Smacznego :)

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Klausia

    ale śliczne :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !