Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ajerkoniak

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 2 sztuki
żółtko jajek 2 sztuki
spirytus 125 ml
kremówka 300 ml
cukier puder 250 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Ajerkoniak

Jajka i żółtka ucieramy z pudrem aż do powstania gęstej, jasnej masy. Wlewamy porcjami alkohol, ciągle miksując. Na koniec dodajemy kremówkę i dokładnie łączymy składniki.

Przechowywać w lodówce.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak