Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muffiny bananowo-karmelowe

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 1 sztuka
cukier łyżka
masło 2 łyżki
masa krówkowa 80 gram
mąka 100 gram
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Muffiny bananowo-karmelowe

Piekarnik nagrzewamy do 180 st.

W misce rozgniatamy widelcem banana, dodajemy do niego jajko, masło, masę krówkową i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Wymieszać łyżką lub widelcem (nie miksować).

Jeśli masa okazała się zbyt gęsta, można rozrzedzić ją 1-2 łyżkami kefiru lub jogurtu naturalnego.
Formę do muffinów wyłożyć papilotkami i przełożyć do nich masę.
Wstawić do piekarnika, piec ok. 20 minut .
Upieczone muffinki przełożyć na kuchenną kratkę i ostudzić.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agunesu 16.07.2012 21:39
pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak