Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łódki z jajek

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 1 szt
musztarda pół łyżeczki
szczypiorek
majonez 1 łyżka
ser żółty 1 plaster
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Łódki z jajek

Kroki postępowania

1
Jajko gotujemy na twardo ok 8-10 minut. Obieramy, studzimy i kroimy na pół.
Krok 1 - Łódki z jajek foto
2
Wybieramy żółtko ze środka i przekładamy do miseczki. Szczypiorek kroimy na drobno. Łyżeczkę szczypioru wsypujemy do żółtka. Do żółtka dodajemy również musztardę i majonez i solimy do smaku. Rozgniatamy widelcem i dokładnie mieszamy wszystkie składniki. Nabieramy farsz an łyżeczkę i wypełniamy środek jajka, tworząc kopułke. P
Krok 2 - Łódki z jajek foto
3
laster sera żółtego kroimy na trójkąty. Trójkącik sera nabijamy na wykałaczkę w dwóch miejscach i wbijamy jako żagielek do jajka.
Krok 3 - Łódki z jajek foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 14.09.2013 08:33
lubię jajka :)
Danost 08.11.2012 09:49
fajjny pomysł
kamyk 16.08.2012 09:17
super wygladają
sylwia / sytofala 17.07.2012 13:59
efektowne
Mysiunia 16.07.2012 21:54
proste w przygotowaniu a takie ładne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak