Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z konserwą rybną

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Konserwa rybna puszka
ziemniaki 3-4 sztuki
marchewka sztuka
cebula 2 sztuki
makaron 2 garście
Liść laurowy suszony Prymat
sól do smaku
pieprz do smaku
pietruszka
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z konserwą rybną

Ziemniaki i marchewkę obieramy,ziemniaki kroimy w kostkę a marchewkę ścieramy na tarce o dużych oczkach; cebulę obieramy i drobno szatkujemy.

W garnku gotujemy 1.5 litra wody. Gdy zacznie wrzeć wrzucamy ziemniaki, marchewkę, cebulę i kostkę bulionową.

Parę minut przed końcem gotowania do zupy wrzucamy konserwę rybną (pokroiłam na małe kawałeczki) razem z olejem, makaron, liść laurowy, przyprawiamy. Gotujemy aż ziemniaki będą miękkie. Dodajemy pietruszkę i gotowe :)

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandraa 17.07.2012 19:21
ciekawe :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak