Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lody domowe

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 1/2 litra
jajko 2 sztuki
cukier 2 łyżki
cukier waniliowy opakowanie
budyń w proszku łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Lody domowe

Z mleka odlewamy 1/4 szklanki i rozprowadzamy w niej proszek budyniowy, resztę gotujemy.

Gdy zacznie wrzeć wlewamy resztę mleka i gotujemy budyń.

Jajka ucieramy z cukrem. Gdy będą już gładkie, pomału wlewamy gorący budyń, cały czas mieszając. Miksujemy jeszcze chwilkę i odstawiamy by przestygło.

Rozlewamy w foremki do lodów lub kubeczki plastikowe i wstawiamy na kilka godzin do zamrażarki.

Łyżeczki w ruch!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malgorzata549 04.08.2013 07:47
Ciekawy sposób. Lubię nowości kulinarne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak